Odmiana szczepiona na wysokiej podkładce, dzięki czemu tworzy nieduże, zwisające drzewo o nieregularnym, parasolowatym pokroju. Pędy ma fantazyjnie powykręcane, co nadaje drzewu oryginalny wygląd. Kwitnie i owocuje. W ogrodach dobrze wygląda wyeksponowana, np. na trawniku. Owoce świetnie nadają się na różnego rodzaju przetwory (dżemy, marmolady, soki, syropy, bardzo cenione nalewki itp.), które uodparniają nas w zimie na przeziębienia. Dzieje się tak za sprawą dużej ilości witamin takich jak wit. C, E, P, K, PP. Zawierają również cukry, garbniki, pektyny oraz dwa razy więcej karotenu niż marchew. Przetworami z jarzębiny możemy wspomóc nasz organizm jeśli cierpimy na schorzenia wątroby i pęcherzyka moczowego, nieżyty jelit i przewlekłe biegunki. Dla miłośników przyrody dodatkowym atutem tego drzewka będzie to, że zimą jego owoce ściągną nam do ogrodu liczne ptactwo.